Vilprafen tijekom trudnoće - osvrti na lijek

Vrlo je nepoželjno da trudnice uzimaju bilo kakve lijekove, osobito antibiotike. No, kada se otkrije infekcija, njihova uporaba postaje prilika za informiranje i rađanje zdravog djeteta. Ginekolozi smatraju da je Vilprafen gotovo siguran tijekom trudnoće, preporučuje ga SZO kao najbolji način za borbu protiv klamidije.

Opis i indikacije za uporabu

Aktivni sastojak lijeka je Josamycin. Spada u skupinu makrolida. Ime je dano kemijskom formulom, jer te tvari sadrže od osam atoma laktonskog ciklusa.

Makrolidi su na popisu najnerazivnijih antibiotika. To znači da je negativan utjecaj na tijelo minimalan. Dakle, josamicin praktički ne djeluje na crijevne bakterije, ne postoji disbakterioza iz nje.

Ova klasa antibiotika je u najvećoj mjeri depresivna intracelularnim infekcijama. Doze Vilprafena 500 mg tijekom trudnoće pokazuju bakteriostatski učinak, odnosno smanjuju aktivnost bakterija. Velike koncentracije dovode do njihovog uništenja, odnosno pokazuju baktericidno djelovanje. Pripravci ove klase također pokazuju protuupalna i imunomodulirajuća svojstva.

Josamycin se za oko sat vremena apsorbira u krvotok iz probavnog sustava. Prolazi kroz posteljicu, prelazi u majčino mlijeko.

Za rođenje zdravog djeteta

Lijek je dostupan u tri oblika:

  • čvrste tablete - sadrže 500 mg antibiotika, imaju ovalni oblik s prugama, bijelu ljusku;
  • tablete se mogu koristiti ako ste alergični na druge sastojke konvencionalnih tableta, ako ih ne možete progutati cijeli, Vilprafen Solutab sadrži 1000 mg josamicina, okusa slatkog okusa jagode, lakše je uzeti tijekom trudnoće, a pakiranje obično sadrži dvije ploče za 5 ili 6 tableta;
  • Vilprafenova suspenzija - tamne bočice koje sadrže 300 ml aktivnog sastojka po 10 ml, ovaj je oblik prikladan za djecu, ali u Rusiji je vrlo teško dobiti.

Lijek se uspješno bori s mnogim vrstama infekcija:

  • Gram-negativni (Helicobacter pylori, gonokoki, meningokoki);
  • gram-pozitivni (difterijska bakterija, stafilokoki, streptokoki);
  • intracelularna (ureaplazma, klamidija);
  • anaerobne (klostridije, peptokokke i neke druge).

Upute za uporabu Vilprafen pruža širok raspon indikacija ako nema trudnoće.

Propisuje se za infekcije:

  • ORL organi (sinusitis, otitis media);
  • dišni sustav (bronhitis, upala pluća);
  • zubni;
  • oftalmologija;
  • kože (furunkuloza, akne, apscesi);
  • mokraćnog (pielonefritis, gonoreja, uretritis);
  • probavni sustav (povezan s Helicobacter pylori - čir, gastritis).

Iste se infekcije mogu liječiti i kod trudnica ako liječnik to smatra mogućim. Najčešće, imenovanje se obavlja pri otkrivanju klamidije, na drugom mjestu je ureaplazma, koja se može liječiti drugim antibioticima.

Glavni razlozi za propisivanje Vilprafena 500, kao i kontraindikacije za trudnoću, prikazani su u tablici.

Zajednički za sva trimestra:

bolesti jetre i bubrega;

preosjetljivost na makrolide;

alergični na sastojke pilula.

Ureaplasma. Genitourinarna infekcija. Može se prenositi putem kućanstva ili seksualnim putem. Ne može se dugo manifestirati, aktivirajući se smanjenjem imuniteta. Simptomi - bolno mokrenje, groznica. Možda negativan utjecaj na trudnoću, ali istraživanja i povratne informacije nisu dovoljne, pa kad ureaplazma, neki liječnici radije propisuju Vilprafen kako bi spriječili pobačaj, hipoksiju ili fetalnu hipoksiju.

Trahom. Oftalmičke infekcije slične konjunktivitisu. Prenosi se kućnim kontaktom.

Prethodno 10 tjedana u prvom tromjesečju trudnoće, Vilprafen nije propisan, jer se prije tog razdoblja formiraju organi embrija. Zatim, u procesu rasta i razvoja, rizik od uporabe antibiotika je naglo smanjen, a liječenje može početi.

Pažljivo se treba pridržavati obveza ginekologa.

Ako se liječenje ureaplazme može odgoditi za kasnije, klamidija zahtijeva hitno djelovanje. Stoga, s njim, liječnik može propisati pilule već 10 tjedana. Slične mjere mogu se poduzeti i za druge zarazne bolesti - bronhitis, upalu pluća, sinus, otitis.

Kontraindikacije i nuspojave

Povratne informacije o uporabi Vilprafena tijekom trudnoće uglavnom su pozitivne. Ali samo liječnik može propisati antibiotike. Rizik od njegove primjene treba odmjeriti u odnosu na rizik od infekcije. Kontraindikacije se također uzimaju u obzir.

Kod trudnica su kontraindikacije za primjenu Vilprafena sljedeće:

  • poremećaji jetre u kojima je poremećeno njegovo funkcioniranje ili se izlučuje žuč, budući da se 80% lijeka izlučuje iz tijela žučom;
  • alergijska reakcija na druge makrolide i posebno na josamicin;
  • alergijska reakcija na dodatne sastojke tableta.

Imenovanje Vilprafena tijekom trudnoće zahtijeva razmatranje prisutnosti dodatnih sastojaka u njegovom sastavu.

  • mikrokristalna celuloza je komponenta koja stvara strukturu, bezopasna za tijelo;
  • magnezijev stearat veže komponente zajedno, igra ulogu punila;
  • silicij dioksid osigurava očuvanje oblika pilula;
  • samo za topivi oblik, uveden je natrijev docust tako da se tableta može raspršiti.

Najopasnije komponente vilprafena, ne samo tijekom trudnoće, navedene su u uputama:

  • hidroksipropilceluloza je stabilizator koji sprječava promjene u kemijskim svojstvima komponenata, njihova reakcija jedni s drugima, velike koncentracije doprinose razvoju raka, povećavaju kolesterol (iako tablete sadrže vrlo malu količinu tvari, ne preporučuju se do 16. godine, s problemima s želucem);
  • polisorbat 80 se nalazi samo u tabletama koje emulgiraju njihovu strukturu, to je najjači alergen u sastavu, visoke koncentracije mogu uzrokovati promjene u proizvodnji hormona.

Tijekom uzimanja Vilprafena, uključujući Solutab, tijekom trudnoće mogu nastati posljedice uzrokovane nuspojavama. U tim slučajevima antibiotik se zamjenjuje drugim, najčešće azitromicinom.

  1. Približno jedan od ukupno 100 pojavljuje neugodne osjećaje u želucu, moguća je mučnina.
  2. Mnogo rjeđe, jedan od tisuću slučajeva, povraćanje i proljev.
  3. Čak i rjeđe, možete se razboljeti od stomatitisa, dobiti zatvor, disfunkciju jetre, alergijske reakcije. To može biti slomljena sluha koja prolazi sa smanjenjem doze.
  4. Alergijske reakcije manifestiraju se osipom, angioedemom.
  5. Vrlo rijetko se razvija drozd.

Zapravo, uzimanje Vilprafena tijekom trudnoće nosi vrlo, vrlo male šanse za razvoj komplikacija, a to potvrđuju i povratne informacije od žena. Istovremeno, medicinska istraživanja pokazuju da su infekcije postale glavni uzrok pobačaja, preuranjenih rađanja i komplikacija u trudnica.

Čak i upala dišnog sustava, probava, da ne spominjemo uriniranje, uzrokovano infekcijama, uzroci su pobačaja. Infekcija može biti u tijelu, ne pokazuje se sama, uključujući rezultate testova. Kod trudnica imunitet je oštro oslabljen, a zatim počinju problemi.

Liječenje od strane Vilprafena 500 također će pomoći da se izbjegne propušteni pobačaj, chorioamniocyte i infekcija fetusa. Potonje dovodi do rane smrtnosti dojenčadi, koja doseže 27%, a mrtvorođenost u ovoj situaciji doseže 17%.

Propisivanje potrebnog liječenja

Beba se može zaraziti pri rođenju. Ureaplazma može uzrokovati upalu pluća ili meningitis u perinatalnom razdoblju. Promatrane komplikacije nakon rođenja kod majke povezane s upalnim procesima uterusa, trbušne šupljine, sepse.

Istodobno nema podataka o toksičnom djelovanju josamicina na fetus, pa se propisuje vrlo često.

Sadrži upute za uporabu

Nezavisno imenovanje Vilprafena tijekom trudnoće, čak iu trećem tromjesečju, apsolutno je isključeno. Doza, učestalost primjene, trajanje liječenja odabire liječnik strogo individualno, ovisno o dijagnozi, mogućim nuspojavama i drugim značajkama.

Uzmite lijek u receptu ljekarne. Trošak pakiranja običnih tableta je oko 560 p., Topiv - oko 670 p. Broj u oba slučaja je isti - 10 komada.

Liječenje infekcija koje se prenose seksualnim kontaktom, moraju biti oba partnera. Ne stvara se imunost na unutarstanične štetne mikroorganizme. Stoga je moguće ponovno zaraziti trudnicu ako joj je partner bolestan ili nosilac infekcije.

Prema uputama za uporabu Vilprafena tijekom trudnoće, a sudeći prema pregledima, prosječno razdoblje uporabe je oko dva tjedna. Doza od 500 mg obično se daje tri puta dnevno. Tablete se gutaju cijele, ispiru se običnom vodom, u razmacima između obroka. Topivo najprije razrijeđeno u oko 20 ml vode, otapa se oko tri minute.

"Zaboravljena" tableta pije se čim je pamti. Ali ne sa sljedećim! Prekid tečaja uvelike smanjuje mogućnost oporavka.

Osim toga, može se propisati i vitaminsko-mineralni kompleks. Potrebno je održavati zdravlje. Iako je rizik od razvoja kandidijaze minimalan, na kraju liječenja antibioticima mogu se propisati lijekovi protiv drozd.

Najsigurniji rok za propisivanje Vilprafena tijekom trudnoće je kraj drugog tromjesečja. Ranija uporaba je moguća prema indikacijama, ali ne prije 10 tjedana.

  1. Ureaplasmosis se liječi zajedno s metronidazolom, tečaj nije kraći od 10 dana. Možda korištenje imunostimulanata, antifungalnih čepića.
  2. Kada se klamidija lijek koristi za smanjenje aktivnosti bakterija. Zajedno se propisuju drugi antibiotici koji se mijenjaju svaki tjedan. Trajanje tečaja određuje se kontrolnim analizama.

Osvrti na primjenu Vilprafena Solutaba ili konvencionalnih tableta potvrđuju njihovu široku primjenu tijekom trudnoće.

Pronađeno u klamidiji razmaza u 16. tjednu. Nadam se da ću biti izliječen i da je sve dobro s djetetom. Imenovan je ovaj antibiotik, uz njega Viferon, Terzhinan. Onda će opet biti potrebno proći testove.

Vidio je Vilprafena u trudnoći od 24 tjedna, od ureaplazmoze, 10 dana. Rodila je normalnog, zdravog dječaka. Sve je prošlo dobro.

Liječena je ovom antibiotskom ureaplazmom. Nakon tečaja odmah je došlo do dobrih udaraca. Također su propisali enzime i antifungale, ne sjećam se kojih.

Vilprafen tijekom pregleda trudnoće

Prokletstvo, ja sam samo iz ureaplazme i imenovan. ali, znate, liječnik je rekao - mi ćemo napraviti PCR u stvarnom vremenu i vidjeti koliko je on tamo, ako se puno liječimo, tretirat ćemo ga, a ako to ne učinimo, nećemo. Pa, očito sve isto puno, samo imenovan. Rekla je da od nje šteti mnogo više bebe nego od antibiotika. Usput, stariji je imao hidrocefalički sindrom, a pedijatar mi je rekao da je to neka vrsta skrivene infekcije (nisam se prvo odrekla skrivenih). I sada, najvjerojatnije je

Imao sam (i imam) ureaplazmu. nije liječio. Ptsr nije odustao (iako je liječnik o tome govorio, ali nije inzistirala na predaji, ali nisam izrazila inicijativu). još uvijek je važno da li smeta ili ne.
infekcija nije utjecala na dijete, TTT.
kada je stigao do drugog džina. nakon rođenja već (moj je dekret nestao), bila je vrlo iznenađena što nisam liječila ureapl.
ali moj prvi džin. bio je ljubitelj zapadnih struja. na primjer, u Europi ne obraćajte pozornost na stupanj starenja posteljice. I za vrijeme B. ja sam to rekao (različiti liječnici za mene su stavili različite stupnjeve starenja): „U Europi se taj pokazatelj uopće ne mjeri. Ali mi živimo u Rusiji i gledamo ga. 3 stupnja, onda sam dužan propisati lijekove. "

I o ureaplu. ako je titar, ako se ne varam, više od 10 u 3 ili 4 stupnja (ne sjećam se preciznije, možete pogledati na internetu), onda ga tretiraju. Pogledajte svoje testove ili ponovno predajte. U idealnom slučaju, naravno, bolje je ne povrijediti ništa, jer postoji još uvijek rizik da dijete pati od infekcija. Ali konačna riječ je još uvijek tvoja, jer nitko neće prisiliti da ozdravi.

Usput, stariji je imao hidrocefalički sindrom, a pedijatar mi je rekao da je to neka vrsta skrivene infekcije (nisam se prvo odrekla skrivenih). I sada, najvjerojatnije je


prisutnost nekih infekcija može se naći u bolnici u kojoj su se rodili. najvjerojatnije već u arhivi, jer Vrijeme je prošlo. poslije poroda se radi o histologiji. ako postoje infekcije, one će biti identificirane. U tvom slučaju bi trebala biti pomoć.

Vilprafen tijekom pregleda trudnoće

POMOĆ. Pomozite djevojkama!

Djevojke, draga, pomozite! otkrili Ureaplasma Parvum 10 * 4, svi ostali testovi su normalni, u razdoblju od 20 tjedana.

imenovan 10 dana za 1 t-3 r dnevno Vilprafen i sve ostalo. Što mislite? piti? Nemojte povrijediti antibiotik masiku? od koga je to bilo, dijeli, draga.

Svi s nadolazećim praznikom i dječakom od 20 tjedana apchiiiiiiiii)))))

31. prosinca 2011 - 00:45

naschla na jednom mjestu. Primjena Wilprafena tijekom trudnoće

Vilprafen - lijek s antimikrobnim djelovanjem, tj. Antibiotik. Njegov aktivni sastojak je josamicin, koji se u medicini koristi od 1970. godine.

Popis indikacija za primjenu Vilprafena (josamicina) uključuje mnoge bakterijske infekcije. Među njima su sinusitis, bronhitis, grlobolja, antraks, akne, uretritis, sifilis, klamidija, gonoreja.

Tijekom trudnoće, Vilprafen se koristi za liječenje urogenitalnih infekcija: uglavnom klamidijskih, kao i mikoplazme i ureaplazme.

Međutim, pitanje sigurnosti primjene Wilprafena tijekom trudnoće ostaje otvoreno. Neki europski istraživači ne preporučuju korištenje ovog lijeka, odnosno tvari josamicin, u liječenju trudnica.

Ruska medicina ne zabranjuje uporabu Vilprafena tijekom trudnoće. To pojašnjava da je potrebno koristiti ga samo ako će namjena koristi od primjene biti više potencijalne štete za fetus. Osim toga, Vilprafen se imenuje samo na temelju podataka iz studija o osjetljivosti na antibiotike.

Prije primjene Vilprafena u trudnoći morate biti upoznati s kontraindikacijama i nuspojavama. Dakle, kontraindikacije uključuju teške povrede bubrega i preosjetljivost na lijek.

Wilprafen i trudnoća nisu kompatibilni sa ženskim nuspojavama lijeka. I to je, prema uputama, dovoljno. Posebno na dijelu probavnog sustava: nadutost, mučnina, žgaravica, povraćanje, bol u trbuhu, proljev, pseudomembranozni kolitis, kolestatski hepatitis, oštećenje funkcije jetre, gubitak apetita.

Osim toga, mogu postojati alergije u obliku osipa ili urtikarije, gubitka sluha, manifestacije disbioze, kandidijaze, opće slabosti, a ponekad i groznice.

Obično je doza Vilprafena (josamicina) tijekom trudnoće 500 mg (0,5 g) 3 puta dnevno tijekom 10-14 dana (za infekciju klamidijom) ili 7-10 dana (za infekcije s mikoplazmom i ureaplazmom). Tablete treba uzimati između obroka, vode za piće.

Tijekom trudnoće, Vilprafen može početi uzimati lijek od prvog tromjesečja (točnije od 10. tjedna). Međutim, kod liječenja infekcije mikoplazmom, preporučuje se uporaba Vilprafena od drugog tromjesečja trudnoće.

Stoga, liječenje vilprafenom (josamicinom) tijekom trudnoće treba provesti s velikim oprezom. Prema međunarodnim stručnjacima, poželjna je upotreba alternativne terapije. Stoga se kod liječenja klamidijske infekcije u trudnica preporučuje azitromicin umjesto josamicina.

Imao sam ovu prokletu infekciju mnogo godina, liječio sam je drugi put tijekom trudnoće. Nažalost, samo je Vilprofen dopušten trudnicama iz čitavog spektra antibioticima, a to je vrlo dobroćudno. Tijekom B je tretirana prema shemi:

1) Vilprofen 500 - 1 tabl - 2 puta - 10 dana

2) Wobenzyme - 2 tabl - 3 puta - 3 dana

3) Teržinan 10 - 1 tabl za noć - 10 dana

4) Gipferon - 1 svijeća - 2 puta - 10 dana (nakon Terzhinana)

5) Azilakt - 1 svijeća - 2 puta - 10 dana (nakon Gipferona)

Na kraju, opet nije izliječen. Čitam puno literature, postoji mišljenje da je za mnoge žene to normalno okruženje i da ga se ne bi trebalo tretirati. Još nisam imao nikakvih problema. Liječnik je rekao, ne brinite, neposredno prije rođenja će obraditi rodni kanal s posebnim rješenjem. osim toga, čekam dječaka, ali za dječaka se ta infekcija može samo držati za oči, a oči novorođenčeta odmah se liječe, pa za dijete to nije opasno. U bolnici, liječnik je također rekao da su to male stvari u životu. Zato ne brinite!

Kuza I je bio online prije 14 sati Rusija, Moscow

Sretna majko, već imaš dvije? Recite mi, molim vas, i prije drugog b i tijekom njega, jeste li opet imali ureaplazmu? Pronašao sam ga sada, i upravo sam se spremio da zatrudnim ovaj mjesec, ne znam što da radim!

Julia sam bio na mjestu 22. siječnja, 20:22 Rusija, Mytishchi Hvala, ja sam malo uvjerio)))) Imam malo drugačiji režim liječenja, i što je najvažnije, liječnik je rekao da nećemo ponovno napraviti analizu za ureaplazmu, jer ostat će, onda više nećemo postupati već drugi put. Također čeka dječaka))))) Nadajmo se da će sve biti u redu. Ti, gledaj, dosta je ostalo. Volio bih da je tvoj mali dječak rođen lak i zdrav.

Novi siječanj 3, 2012, 00: 22propyl Wilprafen 10 dana od ureaplasmoze (trudnoća 25 tjedana). sve što je bilo, tako da ostaje. Uzrujan sam ((ne znam što učiniti

Pozdrav! Imam trudnoću od 20 tjedana, tu je Ureaplasma 10 * 4 (prije trudnoće, kada je planiranje bilo 4,9 * 5, odlučili su se ne liječiti liječnika, to je u svakom slučaju otporno na antibiotike, manifestira se smanjenim imunitetom, stresom itd.). Prije nego što popijete sve antibiotike u Invitro, možete uzeti test za sijanje ureaplazme, u rezultatima koji ukazuju na to koji je lijek osjetljiv, i na koji je otporan. Tijekom trudnoće nema potrebe za dodatnim antibioticima. Sretno! 28. ožujka 2011, 10:20

Trudnoća 14 tjedana, ultrazvukom identificirani znakovi intrauterine infekcije, nisu dali testove. Ja sam u bolnici. Liječnik iz bolnice propisao je vilprafen 500 mg 2 puta dnevno. Novo 15. travnja 2011, 00:38

KADA JA IMAM IMENOVAN NJEGOV NAČIN ČUVAJU LIJEČNIKA. I sada moje dijete ne čuje. Prvo što sam pitao: Jeste li preuzeli antibiotike? Rekao sam: DA! Ovdje i dođite. UPUTE SVE PISMENE. Djevojke hodaju dobrim stručnjacima.

Vilprafen tijekom trudnoće

Valja napomenuti da mnogi lijekovi koje propisuju liječnici mogu izazvati određenu zabrinutost kod trudnica i pitanje: zašto je potrebno uzeti ovaj lijek, i da li je u stanju iskoristiti ili upravo suprotno, to će samo naškoditi vašoj budućoj bebi.

U onim slučajevima kada je riječ o takvom lijeku kao što je Vilprafen, onda trebate zapaziti i znati da je ovaj lijek najjači antibiotik koji također ima snažan antimikrobni učinak. Temelj ovog lijeka je josamicin, koji se od 70-ih godina prošlog stoljeća naširoko koristi u sovjetskoj medicini.

Takav lijek kao što je Vilprafen, u pravilu, propisan je za razne bakterijske infekcije - to mogu biti sinusitis, bronhitis, pa čak i antraks. Osim toga, često se propisuje za genitalne infekcije - može biti sifilis, klamidija ili gonoreja. Izravno za liječenje takvih urogenitalnih infekcija, mnogi liječnici često pokušavaju propisati vilprafen trudnicama. Mora se, međutim, reći da neki istraživači uopće nisu uvjereni da bi se ovaj lijek mogao koristiti bez ikakve štete za nerođeno dijete.

Međutim, domaći lijek, općenito, ne zabranjuje obično propisati takav lijek kao Vilprafen tijekom trudnoće. Ali, ipak, uporaba ovog lijeka je dobrodošla, samo ako je korist za majku bitno značajnija od moguće štete koja se može učiniti budućem djetetu. Mnogi stručnjaci preporučuju uporabu alternativne terapije u takvim slučajevima. Pretpostavimo da neki liječnici jednostavno vjeruju da se neugodna klamidijska infekcija može izliječiti antibioticima kao što je azitromicin.

Najčešće, Vilprafen propisuju ginekolozi za trudnice kada se pronađe patogen kao što je ureaplazma. Ova bolest može predstavljati izuzetno ozbiljnu prijetnju i za majku i za njezino dijete.

Odmah, prije početka liječenja s takvim lijekom, temeljito i temeljito pročitajte upute za njegovu uporabu. Potrebno je u potpunosti naučiti sve moguće nuspojave i, naravno, kontraindikacije. Morate znati da je strogo zabranjeno koristiti takav lijek kao što je Vilprafen, ako postoji neki poremećaj u djelovanju bubrega ili, recimo, ako je otkrivena preosjetljivost na sastojke ovog lijeka.

Što se tiče mogućih nuspojava, kod primjene lijeka simptomi kao što su žgaravica, mučnina ili čak povraćanje, kao i povrede u radu jetre ili teški bolovi u trbuhu, trudnice jednostavno moraju odmah prekinuti liječenje. liječenje Vilprafena. Uostalom, nuspojave od korištenja ovog lijeka mogu biti vrlo neugodni - to je moguće i osip na cijelom tijelu, pa čak i gubitak sluha, a osim samo opće slabosti, a ponekad čak i groznica.

Potpuno liječenje klamidijske infekcije lijekom poput Vilprafena obično može trajati deset ili čak četrnaest dana. Obično se uzima 0,5 grama, a 3 puta u jednom danu. U pravilu je poželjno uzimati ove tablete između obroka, bolje ih je piti samo pročišćenom vodom.

Valja napomenuti da se Vilprafen može propisati i tijekom prvog tromjesečja trudnoće, a približno od desetog tjedna trudnoće. Međutim, neki stručnjaci mogu inzistirati na tome da liječenje bilo kakve infekcije lijekom poput Vilprafena započne tek u dvadesetom ili dvadeset drugom tjednu, kada se sam fetus u potpunosti formira i ovaj lijek ne može uzrokovati ni najmanju štetu vašem djetetu.,

Obično, zajedno s Vilprafenom, liječnik će vam propisati i vitamine, koji su potrebni za jačanje tijela i njegovih zaštitnih funkcija kod buduće majke.

Za liječenje bolesti Vilprafen ili ne - to je slučaj kod svake trudnice. Međutim, bilo bi najbolje testirati sve moguće i najvažnije opasne infekcije čak i tijekom razdoblja planiranja trudnoće, tj. Prije zasnivanja djeteta, i, naravno, tom se pitanju treba baviti doslovno sa svom ozbiljnošću i ozbiljnošću.

Tko je tijekom trudnoće uzimao Vilprafen za liječenje ureparazme parvuma? U koje vrijeme i što je rezultat liječenja?

Ja, u 23-24 tjedna. Jeste li osjetljivi na osjetljivost na antibiotike? Supruga se također mora liječiti u isto vrijeme kao i vi

Imam titar veći od 10 * 4, kaže liječnik. prvo dijete nije zaraženo pri rođenju?

Imao sam isti rezultat. Prvo je dijete liječeno godinu dana prije trudnoće, tako da se tijekom trudnoće taj problem nije pojavio nakon predstavljanja čistih testova nakon liječenja. I tijekom planiranja, nisam imao vremena da se testiram i liječim, odmah sam prešao dalje i onda sam saznao da sam već trudna, drago mi je da vam pružim ruke ako imate svijetlo srce ((c) Eduard Asadov) Jekaterinburgmamada, sijeni antibiotici, Već imam 32 tjedna, moram odlučiti hoćemo li ili ne liječiti što je prije moguće. U principu, od onoga što sam rekao, shvatio sam da je ovaj lijek aktivno koristi u trudnica i ne šteti djetetu? Yekaterinburgmamana svibanj ne bojati se tog razdoblja, neće biti štete za dijete, ali ćete biti sigurni da dijete neće imati ovaj bjaki. Popio sam je u 26 tjedana, YekaterinburgmamaA ne bi pio, općenito, ureaplazma se ne liječi trudnicama općenito u inozemstvu, samo kod nas se još uvijek javlja. Djevojka je popila cijeli trudni trud, prošla nakon ove analize - titar je ostao isti, rekao je liječnik, u redu, neka ostane tako. Također je važno da imate dječaka ili djevojčicu, u većini slučajeva dolazi do samoidentifikacije dječaka, zašto bih se bojala? "Znam šumu. Volim seks."

1. makrolidi (josamicin i drugi) i beta-laktami -> aminopenicilini -> amoksicilin klavulanat 'jedan od najsigurnijih lijekova tijekom trudnoće 2. liječnička motivacija pri odabiru lijeka nije posve jasna - moguće je da su to mikrobi koji proizvode penicilin 3. neophodna supresori koncentracije amosicilina mogu biti veće nego kod propisivanja ampicilina / oksacilina / ampioksa 4. ako se sumnja na poraz vakcine, poželjni su makrolidi (uključujući i hripavac). 5. Predavanja govore puno, ponekad rezultati kolapsa ekonomije SSSR-a (+ rani CIS), kada su antibiotici ponekad bili dovoljni samo za radnike, a ne uvijek i za djecu / trudnice. Dugotrajni bronhitis s neučinkovitošću pulsno-vitaminske terapije i AMXTS-a bez vlastite anti-tuberkulozne aktivnosti također može biti znak PTK / Tv intrauterinog limfnog čvorova i ascariasis i adenovirus infekcije i aspergillosis, itd. 7. bez tem-rah, ali s intoksikacijom javljaju se mnoge miješane anaerobne infekcije

Isključen je veliki kašalj. Streptokok je pronađen u djetetu, najvjerojatnije imam istu stvar, budući da nisam bio u kontaktu s nekim, zarazio sam se od djeteta. Terapeut je također propisao amoksiklav jer mislim da su streptokoki osjetljivi na penicilin. Bronhitis po prvi put u životu, sve je počelo s faringitisom, zatim se pridružio kašalj, nekoliko dana. Mislim da sam zbog toga što sam u ovom razdoblju imao neispravan imunitet i nemogućnosti adekvatnog liječenja od samog početka.

Sibmama - o obitelji, trudnoći i djeci

vilprafen

Poruka nalegke »Uto Aug 03, 2004 19:17

Olyina poruka »Uto Aug 03, 2004 19:37

Poruka Lisenok »Tue Aug 03, 2004 22:40

Propisan mi je vilprafen, jer ultrazvuk je pokazao zadebljanje posteljice, a pronađena je i mikoplazma (PCR analizom), što je i uzrokovalo to zadebljanje.
Dugo sam bio zabrinut, čitao sam ovdje na forumu da mnoge infekcije ne liječe ako se ne muče. Savjetovao sam se s prijateljem koji radi u rodilištu: rekla je da je bolje osigurati 100 puta da ste stvarno bolesni i da je dijete u opasnosti prije uzimanja antibiotika, jer dysbacteriosis u djeteta je vjerojatno.

Na kraju, nakon tjedan dana ponovio sam ultrazvuk, posteljica je bila normalna, nisam pila vilprafen. Detaljnije sva moja povijest je opisana u temi "placentit"

Poruka korisniku nalegke »Wed Aug 04, 2004 9:09

Poruka N.V. (Gost) »Sre Aug 04, 2004 13:12

Poruka Lisenok »Sre Aug 04, 2004 15:32

Pa wow izjave vaš liječnik čini! Što ako nema infekcije? Vaš liječnik ne mari za vaš novac i vaše zdravlje.

Post od Anna Valentinovna (Gost) »čet kol 05, 2004 9:45

Poruka nalegke »Čet kol 05, 2004 10:16

The Goodwin Post »Čet kol 05, 2004 10:23

Poruka nalegke »Čet Kol 05, 2004 11:10

Neoprostivost, a ja imam osjećaj pečenja u vagini. Čitao sam da je to samo znak infekcije. pa se vjerojatno moram samo liječiti.

Poruka Dio »Čet kol 05, 2004 11:13

Paljenje u vagini može biti znak disbakterioze. Može, međutim, početi samo s lokalnim tretmanom? Usput, u nekim zemljama, Terzhinan je zabranjen za uporabu općenito, a tijekom trudnoće - osobito. Pa možda potražite druge vaginalne čepiće?

Usput, idite na Guzovski forum - to je forum Instituta za imunologiju i reprodukciju u Moskvi - tamo se sastaju ginekolozi, a možete pregledavati arhive i pronaći mnogo preporuka za liječenje infekcija tijekom trudnoće (usput, to je i praksa “liječenja svega što se otkrije, a ako nisu otkriveni - izazivaju i otkrivaju ", ali režimi liječenja nisu uvijek isti kao što je preporučeno na LCD-u

Poruka nalegke »Čet Kol 05, 2004 11:16

Ne znam ni kako biti. samo liječnik imenovan, odnosno, preuzela je odgovornost. I ona je htjela liječiti ureaplazmu još ranije, to je bilo moguće tek nakon 20 tjedana. Za 10 dana idem uzeti bakposev. Upravo sam počeo piti. i uopće ne znam kako odbiti liječnika, ako odbijem, ona mi daje dobre razloge zbog kojih to moram učiniti. Osjećam se malo i glupo.

Poruka Dio »Čet kol 05, 2004 11:20

Njena odgovornost neće pridonijeti zdravlju vama ili djetetu. Nisam za ignoriranje imenovanja, osim što primam informacije i alternative. Vidite, ona nije zainteresirana za zdravlje vašeg djeteta, zainteresirana je za siguran tijek vaše trudnoće. I što će se onda dogoditi s djetetom - nije bitno ako tamo ne raste trava, to je već briga za pedijatre, za nju.

Usput, tamo sam uredio poruku.

Poruka Dio »Čet kol 05, 2004 11:21

Onda je prekasno za odbijanje. Antibiotik se ne smije prestati piti, jer se time može razviti otpornost patogena. Ovo je prvi, dobro, a drugi - koncentracija u krvi je već postignuta, tako - kasno žuriti. Pij sada.

Poruka korisniku nalegke »čet kol 05, 2004 11:25

Upravo mi je posljednji put rekla: "Potpisali ste dokument u kojem ste se obvezali izvršiti sve moje preporuke, pa slijedite ga." Također mi je dala aspirin, (Negativno, žao mi je offtopika), 1/4 tablete dnevno, mogu li piti. Rekla je da je to prevencija preeklampsije + poboljšava protok krvi.

Kada je Vilprafen propisan tijekom trudnoće?

Trudnoća žene popraćena je prirodnim smanjenjem imuniteta i restrukturiranjem tjelesnih sustava radi obavljanja nove važne funkcije. I koliko god trudnoća bila uspješna, žena često ima različite bolesti ili infekcije. Problem s njihovim liječenjem je da je raspon odobrenih lijekova kada nosi dijete prilično uzak. Vilprafen - antibiotik koji se smatra najsigurnijim za liječenje zaraznih bolesti u trudnica. Brojni pregledi trudnica o Vilprafenu ukazuju na to da je lijek doista djelotvoran i praktično ne donosi negativne posljedice.

Više o Wilprafenu

To je makrolidni antibiotik koji je učinkovit u liječenju različitih zaraznih bolesti:

  1. integumenti (erizipelas, apsces, pioderma, furunkuloza itd.);
  2. ORL organi;
  3. organi dišnog sustava;
  4. urogenitalno područje (klamidijske infekcije, ureaplazmoza, pielonefritis, cistitis, cervicitis, mikoplazmoza, sifilis, itd.).

Aktivni sastojak u Vilprafenu je makrolidni josamicin, koji može suzbiti i eliminirati gram-pozitivne i gram-negativne unutarstanične bakterije koje su otporne na druge antibiotske skupine.

Tablete lijeka dostupne su u dvije koncentracije aktivne tvari: 500 i 1000 mg.

Vilprafen Solutab - vodotopiva tableta sa mirisom slatke jagode sadrži 1000 mg aktivnog sastojka. Razlikuju se po tome što imaju blag i istodobno snažan učinak na bakterije i praktički nemaju učinka na crijevnu mikrofloru.

Vilprafen: upute za uporabu tijekom trudnoće

Ako je infekcija nekomplicirana, za liječenje će biti dovoljno 500 mg, a Vilprafen 500 će biti preporučeni oblik za trudnice.

Preporučamo da znate koji vitamini kod planiranja trudnoće je bolje uzeti muškarce.

Je li Geptrala sigurna tijekom trudnoće, pročitajte ovdje.

Vilprafen Solutab tijekom trudnoće treba uzimati ako se otkrije urogenitalna infekcija, jer je najopasnija za nošenje djeteta.

Preporučuje se početi uzimati Vilprafen tijekom trudnoće s 2 trimestra (21-22 tjedna), kada se završi stvaranje vitalnih organa fetusa. Međutim, ako se infekcija otkrije već na početku prvog tromjesečja, primjena lijeka počinje 10 tjedana, uvijek pod nadzorom liječnika.

Važno je! Ako je Vaš liječnik propisao Vilprafen za urogenitalne infekcije, onda ne smijete odgađati njegovo primanje, jer se dijete može zaraziti dok prolazi kroz rodni kanal, što može biti vrlo tužan ishod.

Doziranje i trajanje tečaja

Tablete se obično uzimaju 3 puta dnevno, između obroka. Trajanje liječenja:

  • za klamidijsku infekciju - od 10 do 14 dana;
  • s ureaplasmozom - od 7 do 10 dana.

Da bi liječenje bilo učinkovito, ne smijete prekidati kurs ili kršiti pravila Vilfrafenovih propisanih liječničkih uputstava tijekom trudnoće.

Vilprafen ne smijete uzimati sami, jer je svaki organizam individualan, a samo specijalist može odabrati potrebnu dozu tijekom primjene.

Prije propisivanja liječnik procjenjuje i uspoređuje ono što je opasnije za fetus: percipirani rizik od lijeka ili učinci infekcije.

Važno je! Vilprafen je lijek koji preporučuje Svjetska zdravstvena organizacija za liječenje ureaplasmoze u trudnica i infekcija uzrokovanih bakterijom Chlamydia. Neliječena ureaplasmoza može uzrokovati gladovanje kisikom ili usporavanje rasta fetusa, poremećaj uteroplacentalnog protoka krvi i spontani pobačaj.

Recenzije

Na popularnim forumima možete pronaći veliki broj recenzija žena koje su uzimale Vilprafen tijekom trudnoće. Evo nekih od njih:

“Prepisan mi je vilprafen iz klamidije 18 tjedana. Ona je podvrgnuta tijeku liječenja za 15 dana, uzeo lijek u 500 mg 3 puta dnevno. Osim toga, stavila je vaginalno svijeće Terzhinan. Infekcija nakon liječenja je prošla, rodila je prije mjesec dana. Dijete ima slab tonus mišića i slabe ligamente. Ne znam posljedice uzimanja Vilprafena, ali siguran sam da bi bile mnogo gore od neobrađene infekcije. "

- Odlučio sam ostaviti svoju recenziju o Vilprafenu Solutabu tijekom trudnoće, jer mnoge djevojčice sumnjaju je li sigurno uzimati ovaj antibiotik za dijete. Liječnik mi je prepisao lijek kad su u 28. tjednu otkrili ureaplasmozu, iako su testovi prije toga bili čisti. Moje prvo dijete imalo je sindrome hidrocefalusa, pa sam odlučila da ne riskiram ovaj put i pijem tečaj. Štoviše, liječnik je inzistirao na odsustvu nuspojava i učinaka na dijete. Pila je 2 puta dnevno, 10 dana. Na kraju tečaja, testovi su opet bili čisti. Dijete već ima 3 mjeseca, a mi nismo imali učinka od droge.

Kontraindikacije i nuspojave

Prijem vilprafena kontraindiciran je za trudnice s bolestima jetre, kao i za individualnu nepodnošljivost komponenti lijeka.

Mogu li koristiti Genferon trudna, saznajte ovdje.

Tijekom liječenja lijekovima, potrebno je sveobuhvatno uzimati probiotike i imunomodulatorne lijekove kako bi se izbjegle takve neugodne posljedice korištenja Vilprafena tijekom trudnoće, kao što je crijevna disbioza ili kandidijaza.

Također, nuspojave kod uzimanja ovog antibiotika mogu biti:

  • alergijske reakcije: dermatitis, angioedem, urtikarija;
  • mučnina, gubitak apetita, povraćanje;
  • konstipacija, proljev;
  • poremećaj jetre i bilijarnog sustava.

Važno je! Ako se tijekom uzimanja lijeka pojave bilo koje nuspojave, morate o tome obavijestiti svog liječnika. On će promijeniti lijek na sličan antibiotik ili promijeniti dozu.

Naravno, bolje je da žene provode testove na prisutnost infekcija i liječenje za njih čak i tijekom planskog razdoblja djeteta. Ali ako je infekcija nastala tijekom trudnoće, a lijekovi su neizbježni, Vilprafen će biti učinkovit i relativno siguran izbor.

Vilprafen, recenzije tijekom trudnoće

Trebam li uzimati Vilprafena tijekom trudnoće, ako je to propisao ginekolog? Žene su zabrinute - je li stvarno potreban, hoće li imati koristi od njega, ili će Vilprafen biti povrijeđen? Vilprafen je antibiotik s antimikrobnim djelovanjem. Aktivni sastojak lijeka je josamicin. Glavni pokazatelji za imenovanje: klamidija, ureaplazmoza, sifilis, gonoreja i druge urogenitalne infekcije.

Vilprafen se najčešće propisuje za trudnice s klamidijom i ureaplazmozom.

Budući da mnoge žene ulaze u trudnoću bez prethodne dijagnoze i pregleda za spolno prenosive infekcije, ginekolozi često otkrivaju patologije prilikom registracije. Važno je odmah napomenuti da je uzimanje Vilprafena opravdano kada postoji rizik za život i zdravlje fetusa. Službeno, Wilprafen je dopušten tijekom trudnoće. Prilikom propisivanja ovog lijeka od strane prisutnog ginekologa, odmah ga pitajte za moguću alternativu. Sigurniji analozi Vilprafena bit će: azitromicin u liječenju klamidije i ureaplazmoze.

Opće informacije

Urogenitalne infekcije su ozbiljna šteta za život djeteta i majke. Stoga trudnoća nije prepreka za postavljanje antibiotika. Tijekom prolaska djeteta kroz rodni kanal, on se zarazi infekcijama majke. To dovodi do različitih patologija novorođenčadi.

Prije uzimanja bilo kakvih lijekova tijekom trudnoće, potrebno je ne samo konzultirati se sa svojim liječnikom, već i sami pročitati upute za korištenje lijeka (pažljivo proučiti indikacije, dozu, nuspojave i kontraindikacije). Ne preporučuje se uzimanje antibiotika Vilprafen za trudnice koje imaju probleme s bubrezima ili imaju povećanu osjetljivost na aktivne tvari lijeka.

Vilprafenu je zabranjeno uzimati trudnice s bolestima bubrega.

Moguće nuspojave nakon uzimanja Vilprafena:

  • povraćanje;
  • mučnina;
  • Disfunkcija jetre i bubrega;
  • Teška bol u trbuhu (opći poremećaj u želucu);
  • Alergijski osip na tijelu;
  • Oslabljen vid i sluh;
  • slabost;
  • slabost;
  • Povećanje tjelesne temperature na 40 stupnjeva.

U pravilu, opći tijek liječenja klamidijske infekcije i ureaplazme je do 14 dana. Doziranje 3 puta dnevno na 0,5 grama. Potrebno je uzeti pilulu nakon obroka, oprati s velikom količinom vode.

U trudnoći, Vilprafen se ne propisuje prije 10 tjedana trudnoće.

Međutim, mnogi ginekolozi tvrde da će Vilprafen biti najsigurniji za liječenje urogenitalnih infekcija od 22. tjedna trudnoće. Zašto? Budući da je u ovom trenutku fetus već formiran, razvio je unutarnje organe i vitalne sustave, stoga Vilprafen (kao antibiotik) ne može prouzročiti značajnu štetu i izazvati razvoj patologija.

Žena u bilo kojoj fazi trudnoće ima pravo odbiti liječenje antibioticima, a ona preuzima svu odgovornost za život i zdravlje svog djeteta.

Jedina prevencija urogenitalnih infekcija u trudnica je potpuna dijagnoza u fazi planiranja trudnoće.

Recenzije trudne

Tatyana: “U prvom tromjesečju trudnoće imala sam žućkasti vaginalni iscjedak s neugodnim mirisom. Prije trudnoće nisu. Pozvao se ginekologu i napravio citologiju. Prema rezultatima - ureaplasma i gardnel (titar prelazi dopuštene 2 puta). Tretman je bio sljedeći: antibiotici amoksiklav i vilprafen. Tijek liječenja je 7 dana (iako upute ukazuju na potrebu liječenja od 10 do 14 dana). Nuspojave su se pojavile nakon liječenja - povraćanje, mučnina, probavne smetnje. Iscjedak iz vagine ostao je, ali su bijeli, gotovo prozirni, bez karakterističnog mirisa. Takvo liječenje ni na koji način nije utjecalo na zdravlje fetusa. "

Alice: “Počela sam piti Vilprofen u 28. tjednu trudnoće prema indikacijama - Ureaplasma. Došlo je do teškog pražnjenja s neugodnim mirisom pokvarene ribe i svrbežom međunožja. Prvog dana liječenja, povraćanje, opća slabost, počelo je osjećati mučninu. Nisam mogla ni ustati iz kreveta, tako da je bilo loše. Izgubio sam apetit, bubrezi su me počeli boljeti. Desetog dana liječenja, cijelo tijelo je bilo pokriveno osipom (kako se ispostavilo, to je specifična alergijska reakcija). Riješio sam se problema, ali ne bih želio ponoviti ovaj tretman tijekom trudnoće. Stoga preporučujem da se sve djevojke prije trudnoće testiraju na urogenitalne infekcije, kako ne bi patile. "

Nakon uzimanja Vilprafena, većina žena ima probavne smetnje.

Lyudmila: “Tijekom trudnoće, u 9. tjednu, prema rezultatima testa, dijagnosticirana je ureaplazma. Vilprofen mi je prepustio liječenje mojoj ženi i meni. Započeo sam ga u 11. tjednu trudnoće, tijek liječenja je bio 10 dana. Trećeg dana liječenja nisam mogao piti tablete - bio sam gadan. Nakon završetka liječenja prošla je ponovljene testove i pokazalo se da je tijek liječenja neučinkovit. Sa 30 tjedana trudnoće, Vilprafen je ponovno imenovan. Štoviše, ne razumijem zašto biste ga trebali piti ako je neučinkovita. Idem kod drugog liječnika.

Oksana: “Oslobodila sam se ureaplazme uz pomoć Vilprafena u 18. tjednu trudnoće. Kao dodatno liječenje uzimala je Lactobacillus i Essentiale forte za jetru. Bila je zabrinuta da će antibiotici štetiti životu i zdravlju djeteta, ali sve je dobro ispalo. Beba je rođena zdrava.

Recenzije za Wilprafen

Oblik izdavanja: Tablete

Analogi Wilprafen

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 0 rubalja. Analogni jeftinije za 531 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 0 rubalja. Analogni jeftinije za 531 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 8 rubalja. Analogni jeftinije za 523 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 19 rubalja. Analogni jeftinije za 512 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 21 rubalja. Analogni jeftinije za 510 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 21 rubalja. Analogni jeftinije za 510 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 22 rubalja. Analogni jeftinije za 509 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 23 rubalja. Analogni jeftinije za 508 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 23 rubalja. Analogni jeftinije za 508 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 23 rubalja. Analogni jeftinije za 508 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 24 rubalja. Analogni jeftinije za 507 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 25 rubalja. Analogni jeftinije za 506 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 26 rubalja. Analogni jeftinije za 505 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 27 rubalja. Analogni jeftinije za 504 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 29 rubalja. Analogni jeftinije za 502 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 30 rubalja. Analogni jeftinije za 501 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 31 rubalja. Analogni jeftinije za 500 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 31 rubalja. Analogni jeftinije za 500 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 32 rubalja. Analogni jeftinije za 499 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 33 rubalja. Analogni jeftinije za 498 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 34 rubalja. Analogni jeftinije za 497 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 37 rubalja. Analogni jeftinije za 494 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 42 rubalja. Analogni jeftinije za 489 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 44 rubalja. Analogni jeftinije za 487 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 46 rubalja. Analogni jeftinije za 485 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 46 rubalja. Analogni jeftinije za 485 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 51 rubalja. Analogni jeftinije za 480 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 53 rubalja. Analogni jeftinije za 478 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 55 rubalja. Analogni jeftinije za 476 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 57 rubalja. Analogni jeftinije za 474 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 64 rubalja. Analogni jeftinije za 467 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 65 rubalja. Analogni jeftinije za 466 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 69 rubalja. Analogni jeftinije za 462 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 82 rubalja. Analogni jeftinije za 449 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 82 rubalja. Analogni jeftinije za 449 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 89 rubalja. Analogni jeftinije na 442 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 90 rubalja. Analogni jeftinije za 441 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 97 rubalja. Analogni je jeftiniji za 434 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 105 rubalja. Analogni jeftinije za 426 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 105 rubalja. Analogni jeftinije za 426 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 107 rubalja. Analogni jeftinije za 424 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 113 rubalja. Analogni jeftiniji za 418 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 114 rubalja. Analogni jeftinije za 417 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 116 rubalja. Analogni jeftiniji za 415 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 124 rubalja. Analogni jeftinije za 407 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 124 rubalja. Analogni jeftinije za 407 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 127 rubalja. Analogni jeftinije za 404 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 128 rubalja. Analogni jeftinije za 403 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 128 rubalja. Analogni jeftinije za 403 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 131 rubalja. Analogni jeftinije za 400 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 132 rubalja. Analogni jeftinije 399 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 138 rubalja. Analogni jeftinije za 393 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 139 rubalja. Analogni jeftinije 392 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 141 rubalja. Analogni jeftinije za 390 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 142 rubalja. Analogni jeftiniji za 389 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 143 rubalja. Analogni jeftiniji za 388 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 146 rubalja. Analogni jeftinije za 385 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 147 rubalja. Analogni jeftinije 384 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 147 rubalja. Analogni jeftinije 384 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 147 rubalja. Analogni jeftinije za 384 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 147 rubalja. Analogni jeftinije za 384 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 148 rubalja. Analogni jeftinije za 383 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 151 rublje. Analogni jeftiniji za 380 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 151 rublje. Analogni jeftiniji za 380 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 152 rubalja. Analogni jeftiniji za 379 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 163 rubalja. Analogni jeftinije za 368 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 166 rubalja. Analogni jeftiniji za 365 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 166 rubalja. Analogni jeftiniji za 365 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 168 rubalja. Analogni jeftiniji za 363 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 171 rubalja. Analogni jeftinije za 360 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 175 rubalja. Analogni jeftinije za 356 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 175 rubalja. Analogni jeftinije za 356 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 177 rubalja. Analogni jeftinije za 354 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 182 rubalja. Analogni jeftiniji za 349 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 183 rubalja. Analogni jeftinije za 348 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 185 rubalja. Analogni jeftinije za 346 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 186 rubalja. Analogni jeftinije za 345 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 188 rubalja. Analogni jeftiniji za 343 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 188 rubalja. Analogni jeftiniji za 343 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 189 rubalja. Analogni jeftiniji za 342 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 189 rubalja. Analogni jeftiniji za 342 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 190 rubalja. Analogni jeftiniji za 341 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 191 rubalja. Analogno jeftinije za 340 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 193 rublje. Analogni jeftinije za 338 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 195 rubalja. Analogni jeftinije za 336 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 196 rubalja. Analogni jeftinije za 335 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 202 rubalja. Analogni jeftinije za 329 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 208 rubalja. Analogni jeftinije za 323 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 208 rubalja. Analogni jeftinije za 323 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 209 rubalja. Analogni jeftinije za 322 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 210 rubalja. Analogni jeftinije za 321 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 214 rubalja. Analogni jeftinije za 317 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 214 rubalja. Analogni jeftinije za 317 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 217 rubalja. Analogni jeftinije za 314 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 219 rubalja. Analogni jeftinije za 312 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 223 rubalja. Analogni jeftinije za 308 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 224 rubalja. Analogni jeftiniji za 307 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 227 rubalja. Analogni jeftiniji za 304 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 227 rubalja. Analogni jeftiniji za 304 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 228 rubalja. Analogni jeftiniji za 303 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 229 rubalja. Analogni jeftiniji za 302 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 232 rubalja. Analogni jeftiniji za 299 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 236 rubalja. Analogni jeftinije za 295 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 237 rubalja. Analogni jeftiniji za 294 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 238 rubalja. Analogni jeftiniji za 293 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 240 rubalja. Analogni jeftiniji za 291 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 247 rubalja. Analogni jeftinije za 284 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 252 rubalja. Analogni jeftinije za 279 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 252 rubalja. Analogni jeftinije za 279 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 257 rubalja. Analogni jeftinije za 274 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 259 rubalja. Analogni jeftiniji za 272 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 261 rubalja. Analogni jeftiniji za 270 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 264 rubalja. Analogni jeftinije za 267 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 271 rubalja. Analogni jeftinije za 260 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 273 rubalja. Analogni jeftinije za 258 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 275 rubalja. Analogni jeftinije za 256 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 276 rubalja. Analogni jeftinije za 255 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 278 rubalja. Analogni jeftiniji za 253 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 279 rubalja. Analogni jeftiniji za 252 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 280 rubalja. Analogni jeftinije za 251 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 288 rubalja. Analogni jeftinije za 243 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 289 rubalja. Analogni jeftinije za 242 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 289 rubalja. Analogni jeftinije za 242 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 292 rubalja. Analogni jeftinije za 239 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 294 rubalja. Analogni jeftinije za 237 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 295 rubalja. Analogni jeftinije za 236 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 296 rubalja. Analogni jeftiniji za 235 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 298 rubalja. Analogni jeftinije za 233 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 299 rubalja. Analogni jeftinije za 232 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 300 rubalja. Analogni jeftinije za 231 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 310 rubalja. Analogni jeftiniji za 221 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 310 rubalja. Analogni jeftiniji za 221 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 314 rubalja. Analogni jeftinije za 217 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 314 rubalja. Analogni jeftinije za 217 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 314 rubalja. Analogni jeftinije za 217 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 315 rubalja. Analogni jeftiniji za 216 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 319 rubalja. Analogni jeftiniji za 212 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 327 rubalja. Analogni jeftiniji za 204 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 328 rubalja. Analogni jeftinije za 203 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 336 rubalja. Analogni jeftiniji za 195 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 340 rubalja. Analogni jeftinije za 191 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 345 rubalja. Analogni jeftiniji za 186 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 347 rubalja. Analogni jeftinije za 184 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 351 rubalja. Analogni jeftiniji za 180 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 359 rubalja. Analogni jeftinije za 172 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 377 rubalja. Analogni jeftinije za 154 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 397 rubalja. Analogni jeftiniji za 134 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 408 rubalja. Analogni je jeftiniji za 123 rublje

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 412 rubalja. Analogni jeftinije za 119 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 416 rubalja. Analogni jeftinije za 115 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 422 rubalja. Analogni jeftinije za 109 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 424 rubalja. Analogni jeftinije za 107 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena je od 439 rubalja. Analogni jeftinije za 92 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 455 rubalja. Analogni jeftinije 76 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 461 rubalja. Analogni jeftinije za 70 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 489 rubalja. Analogni jeftinije za 42 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 512 rubalja. Analogni jeftinije za 19 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 530 rubalja. Analogni jeftiniji za 1 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 540 rubalja. Analogni je skuplji za 9 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 615 rubalja. Analogni je skuplji za 84 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 656 rubalja. Analog skuplji na 125 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 678 rubalja. Analog skuplji za 147 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 698 rubalja. Analogni je skuplji na 167 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 759 rubalja. Analogni više za 228 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 1134 rubalja. Analogni skuplji na 603 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 1317 rubalja. Analog skuplji na 786 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 1340 rubalja. Analogni više za 809 rubalja

Upute za uporabu Vilprafenu

Trgovački naziv lijeka: Vilprafen

Međunarodno nenamjensko ime: Josamycin

Oblik doziranja

Obložene tablete.

opis

Tablete bijele ili gotovo bijele boje, duguljast, bikonveksne, s rizikom na obje strane.

struktura

Aktivni sastojci
1 obložena tableta sadrži 500 mg josamicina.
Ostali sastojci
mikrokristalinična celuloza, polisorbat 80, istaložen silicij oksid, natrijeva karboksimetil celuloza, magnezijev stearat, metil celuloza, polietilen glikol 6000, talk iz titan dioksida, aluminijev hidroksid, kopolimer metakrilne kiseline i njegovi esteri.

Farmakoterapijska skupina: antibiotik, makrolid.

ATC kod: J01FA07

Farmakološka svojstva

Lijek se koristi za liječenje bakterijskih infekcija; bakteriostatička aktivnost josamicina, kao i drugih makrolida, posljedica je inhibicije sinteze bakterijskih proteina. Pri stvaranju u fokusu upale visoke koncentracije ima baktericidno djelovanje.
Josamycin je vrlo aktivan protiv intracelularnih mikroorganizama (Chlamydia trachomatis i Chlamydia pneumoniae, Mycoplasma pneumoniae, Mycoplasma hominis, Ureaplasma urealyticum, Legionella pneumophila); gram ohmrah Malo utječe na enterobakterije, stoga ne mijenja prirodnu bakterijsku floru gastrointestinalnog trakta. Učinkovito s otpornošću na eritromicin. Rezistencija na josamicin razvija se rjeđe nego kod drugih makrolidnih antibiotika.

farmakokinetika
Nakon gutanja, josamicin se brzo i potpuno apsorbira iz gastrointestinalnog trakta, unos hrane ne utječe na bioraspoloživost. Maksimalna koncentracija josamicina u serumu postiže se unutar 1-2 sata nakon primjene. Oko 15% josamicina veže se na proteine ​​plazme. Posebno visoke koncentracije tvari nalaze se u plućima, tonzilama, slini, znoju i suzama. Koncentracija u sputumu prelazi koncentraciju u plazmi za 8-9 puta. Akumulira se u koštanom tkivu. Prolazi placentarna barijera, izlučuje se u majčino mlijeko. Josamycin se metabolizira u jetri na manje aktivne metabolite i izlučuje se uglavnom iz žuči. Izlučivanje lijeka s urinom manje od 20%.

Indikacije za uporabu

Akutne i kronične infekcije uzrokovane mikroorganizmima osjetljivim na lijek, na primjer:
Infekcije gornjih dišnih putova i infekcije gornjih dišnih putova
Grlobolja, faringitis, peritonsilitis, laringitis, upala srednjeg uha, sinusitis; difterija (uz liječenje toksoidom difterije), kao i grimizna groznica u slučaju preosjetljivosti na penicilin.
Infekcije donjeg dišnog sustava
Akutni bronhitis, pogoršanje kroničnog bronhitisa, upala pluća (uključujući one uzrokovane atipičnim patogenima), hripavac, psitakoza.
Zubne infekcije
Gingivitis i parodontne bolesti.
Infekcije u oftalmologiji
Blepharitis, dacryocystitis.
Infekcije kože i mekih tkiva
Pioderma, furunkuloza, antraks, erizipela (s povećanom osjetljivošću na penicilin), akne, limfangitis, limfadenitis, venerični limfogranulom.
Genitourinarne infekcije
Prostatitis, uretritis, gonoreja, sifilis (u slučaju preosjetljivosti na penicilin), klamidija, mikoplazma (uključujući ureaplazmu) i mješovite infekcije.

kontraindikacije


  • preosjetljivost na makrolidni antibiotik
  • teška oštećenja jetre

Trudnoća i dojenje

Dopuštena je uporaba tijekom trudnoće i tijekom dojenja prema indikacijama. Europski ured Svjetske zdravstvene organizacije preporučuje josamicin kao lijek izbora za liječenje klamidijske infekcije u trudnica.

Doziranje i primjena

Preporučena dnevna doza za odrasle i adolescente starije od 14 godina je između 1 i 2 g josamicina. Dnevnu dozu treba podijeliti u 2-3 doze. Početna preporučena doza je 1 g josamicina.
U slučaju uobičajenih i sferičnih akni, preporuča se propisati josamycin u dozi od 500 mg dva puta dnevno tijekom prva 2-4 tjedna, zatim 500 mg josamicina jednom dnevno kao potporni tretman tijekom 8 tjedana.
Vilprafenove filmom obložene tablete treba progutati cijelu s malom količinom vode.
Obično trajanje liječenja određuje liječnik. U skladu s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije o uporabi antibiotika, trajanje liječenja streptokoknih infekcija treba biti najmanje 10 dana.

Nuspojave

Sa strane crijevnog trakta
Rijetko - gubitak apetita, mučnina, žgaravica, povraćanje, disbioza i proljev. U slučaju trajne teške proljeva, treba imati na umu mogućnost razvoja, u pozadini antibiotika, pseudomembranoznog kolitisa koji ugrožava život.
Reakcije preosjetljivosti
U iznimno rijetkim slučajevima moguće su alergijske reakcije kože (npr. Urtikarija).
Jetra i žuči
U nekim je slučajevima zabilježeno prolazno povećanje aktivnosti jetrenih enzima u plazmi, u rijetkim slučajevima praćeno kršenjem žučnog odljeva i žutice.
Pomoć za sluh
U rijetkim slučajevima zabilježeno je prolazno oštećenje sluha povezano s dozom.
drugo
Vrlo rijetko - kandidijaza.

Predoziranje i druge pogreške pri prijemu

Do danas nema podataka o specifičnim simptomima trovanja. U slučaju predoziranja treba pretpostaviti simptome opisane u odjeljku "Nuspojave", osobito iz gastrointestinalnog trakta. Ako se jednom propusti prijem, potrebno je odmah uzeti dozu lijeka. Međutim, ako je vrijeme za uzimanje sljedeće doze, ne uzimajte “zaboravljenu” dozu, već se vratite u uobičajeni režim liječenja. Nemojte uzimati dvostruku dozu. Prekid liječenja ili prerano prekidanje lijeka smanjuje vjerojatnost uspjeha liječenja.

Interakcija s drugim lijekovima

Wilprafen / drugi antibiotici
Budući da bakteriostatski antibiotici mogu smanjiti baktericidno djelovanje drugih antibiotika, kao što su penicilini i cefalosporini, treba izbjegavati istovremenu primjenu josamicina s ovim vrstama antibiotika. Josamycin se ne smije davati zajedno s linkomicinom, budući da je moguće uzajamno smanjenje njihove učinkovitosti.
Vilprafen / ksantini
Neki predstavnici makrolidnih antibiotika usporavaju eliminaciju ksantina (teofilina), što može dovesti do moguće intoksikacije. Kliničke i eksperimentalne studije pokazuju da josamicin ima manji učinak na oslobađanje teofilina od drugih makrolidnih antibiotika.
Vilprafen / antihistaminici
Nakon istovremene primjene josamicina i antihistaminskih pripravaka koji sadrže terfenadin ili astemizol, može se primijetiti odgađanje izlučivanja terfenadina i astemizola, što može dovesti do razvoja srčanih aritmija opasnih po život.
Wilprafen / ergot alkaloidi
Postoje pojedinačna izvješća o povećanoj vazokonstrikciji nakon istovremene primjene ergot alkaloida i makrolidnih antibiotika. Postojao je jedan slučaj bolesnika koji nije imao toleranciju na ergotamin tijekom uzimanja josamicina. Stoga istodobnu primjenu josamicina i ergotamina treba pratiti odgovarajuće praćenje bolesnika.
Vilprafen / Ciklosporin
Zajedničko imenovanje josamicina i ciklosporina može uzrokovati povećanje razine ciklosporina u plazmi i stvaranje nefrotoksične koncentracije ciklosporina u krvi. Koncentracija ciklosporina u plazmi treba redovito pratiti.
Vilprafen / Digoksin
Zajedničkim imenovanjem josamicina i digoksina može se povećati razina potonjeg u krvnoj plazmi.
Vilprafen / hormonska kontraceptivna sredstva
U rijetkim slučajevima, kontracepcijski učinak hormonskih kontraceptiva možda neće biti dovoljan tijekom liječenja makrolidima. U ovom slučaju, preporuča se dodatno koristiti ne-hormonske kontraceptive.

Posebne upute

U bolesnika s zatajenjem bubrega, liječenje treba provoditi na temelju rezultata odgovarajućih laboratorijskih ispitivanja.
Treba razmotriti mogućnost unakrsne rezistencije na različite antibiotike makrolida (na primjer, mikroorganizmi koji su otporni na liječenje antibioticima povezanim kemijskom strukturom mogu također biti rezistentni na josamicin).

Obrazac za izdavanje

1 obložena tableta sadrži 500 mg josamicina.
Standardno pakiranje:
10 obloženih tableta u blisteru, 1 blister u kartonskoj kutiji.

Upute za uporabu. Rok trajanja

4 godine.
Vilprafen se ne smije koristiti nakon isteka roka valjanosti otisnutog na pakiranju.

Uvjeti skladištenja

Popis B.
Čuvati na temperaturi do 25 ° C na tamnom mjestu.
Lijek čuvajte izvan dohvata djece!

Uvjeti prodaje u ljekarni

Liječnik na recept

Naziv i adresa proizvođača
Yamanouchi Pharma S.p.A., Italija Yamanouchi Pharma S.p.A., Via delle Industrie, 2 20061 Carugate, Milano, Italija
za Yamanouchi Europe B.V., Nizozemska

Predstavništvo u Moskvi "Yamanouchi Europe B.V."
109147 Moskva, Marxist ul. 16
Poslovni centar Mosalarko Plaza-1